Pannonanizáló Balkánaán

Délről hegy, Keletről folyó, Északról betonút, Nyugatról temető.
Lejönni, átkelni, továbblépni, megállapodni.

Médiapartner

autonomia_autonomija_info.jpg

Facebook-oldal

A bloggerről

PRESSBURGER CSABA (1976) újságíró, publicista, kritikus.
A szerző riportjai, interjúi, kritikái és publicisztikai írásai a PRESSBURGER.ORG honlapon olvashatóak.

Utolsó kommentek

Naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Friss topikok

Három nulla esete a Toleranciaközponttal

2008.08.04. 23:31 pressburger

Olvasom én a hétvégi, legnagyobb példányszámú Magyar Szó címoldali írásában, hogy a "legfontosabb erőforrás az ember", amitől mondjuk nem hidaltam le különösképpen (még attól sem, hogy ez a korszakalkotó gondolat a fentebb idézett formában, címként is napvilágot láthatott), attól viszont annál inkább, hogy a topolyai Toleranciaközpont felépítése EGYMILLIÁRD EURÓBA fog kerülni (lásd a cikk második bekezdésében). Ja, és ebbe a (mai középárfolyam szerinti) 76 milliárd 706 millió 500 ezer dinárba - a tudósítás szerint - még nincs beleszámítva a luxusvilla felszerelése!

Megtudhattuk azt is, hogy az építkezést 40 százalékban a tartomány finanszírozza, a maradék 60 százalék előteremtéséről azonban egy szó sem esik. Mindegy is, hiszen könnyen kikövetkeztethető: 600 millió eurót ugyanis rövidtávon legfeljebb a NIS eladásából remélhet Szerbia, feltéve, ha Mlađan Dinkićnek sikerül meggyőznie az oroszokat, hogy a felajánlott 400 millió dollárjuk nem lesz elegendő a topolyai Toleranciaközpont felépítésére.

Persze függetlenül attól, hogy a gazdasági miniszter vállalkozását mekkora siker koronázza majd, a tartományi költségvetés alakítóinak is alaposan fel kell kötniük a gatya szárát, ha ki akarják gazdálkodni a fentebb említett 40 százalékot, ami ugyebár 400 millió eurót, vagyis 30,68 milliárd dinárt jelent, hiszen ez az idei teljes tartományi költségvetés több mint felét teszi ki (de úgy is vehetjük, hogy az egészét, hiszen a maradék költségvetési pénz csak transzfereszköz, vagyis egy jókora szemfényvesztés az egész tartományi költségvetés-cucc, de ez már egy másik téma).

Szóval mindenki gyorsan felejtse el a vajdasági úthálózat tatarozására, a szabadkai Népszínház rendbehozatalára vagy az újvidéki Sürgősségi Ellátóközpont felépítésére vonatkozó ígéreteket! Mert mostantól minden pénzt az egymilliárd euró értékű, a topolyai tó partján épülő, kacsalábon forgó toleranciavár megépítésébe kell fektetni.

Csak arra vagyok kíváncsi, hogy melyik politikusnak lesz mersze bejelenteni ezt a kényes tényállást. Vagy hogy hány napnak kell eltelnie ahhoz, hogy a Magyar Szó helyesbítsen.

2 komment

Címkék: toleranciaközpont topolya magyar szó

A bejegyzés trackback címe:

https://pressburger.blog.hu/api/trackback/id/tr100600874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukac 2008.09.01. 20:16:10

A rossz nyelvek szerint ráadásul már el is költöttek 3ooo eurót a pénzből. A Tolerancia tábor utáni mulatozáson ugyanis eminens politikusaink 1ooo eurós italszámlát és 2ooo eurós kárt hagytak maguk után a topolyai Vadászban.

mg44 2008.09.08. 12:19:03

Ebben a nagy kisebbségi anyagi hasraesésben 2 dolog a kiút: vajdmagy politizálásba fogsz (mondjuk leesik egy igazgatóbizottsági hely), vagy civil szervezetet alapítasz (mondjuk a Nyitott Távlatokból is meg lehet élni...).
Ez a Tolerancia-akármi is egy aranybánya...