Pannonanizáló Balkánaán

Délről hegy, Keletről folyó, Északról betonút, Nyugatról temető.
Lejönni, átkelni, továbblépni, megállapodni.

Médiapartner

autonomia_autonomija_info.jpg

Facebook-oldal

A bloggerről

PRESSBURGER CSABA (1976) újságíró, publicista, kritikus.
A szerző riportjai, interjúi, kritikái és publicisztikai írásai a PRESSBURGER.ORG honlapon olvashatóak.

Utolsó kommentek

Naptár

június 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Friss topikok

Hétfőtől teljes gőzzel

2009.08.08. 18:05 pressburger

Tegnap végre megtörtént a kinevezés, és hétfőn veszem át a Magyar Szó főszerkesztését. Aki arra számít, hogy már keddtől egy tetőtől talpig megújult lapot vehet a kezébe, az csalódni fog. Sőt az is, aki egy-két hónapon belül vár gyökeres, a lap struktúráján, küllemén is látható változást.

Ami ebben a pillanatban a legsürgetőbb, hogy enyhítsük a szerkesztőségben dolgozók nehéz anyagi helyzetét. És bár a pénzek nem a főszerkesztő zsebében vannak, meggyőződésem, hogy a szerkesztőség hajlandó és képes is volna önnön boldogulását elősegíteni, ha ebben támogatásra lelne.

A programomban azt írtam, és ehhez tartom is magam, hogy a tartalmi elemek kezelésére, vagyis a témafeldolgozás milyenségének kérdéskörére, valamint a szövegek minőségének javítására kell fektetni a hangsúlyt az első fél évben. Ezzel párhuzamosan fog történni a szerkesztőségi kapacitások felmérése és az operatív munka racionalizálása.

Nincsenek illúzióim: nyilván nagyon sokszor megakad majd ez a folyamat, mert lokális tüzek eloltására kell koncentrálni az erőinket, de félbeszakadni nem szakadhat félbe.

A következő fél évben párhuzamosan kellene munkálkodni a webes felület továbbfejlesztésén, az újságoldalak dinamikus tördelési és szerkesztési stratégiáján. Ugyancsak ekkor válna aktuálissá egy megvalósíthatósági tanulmány kidolgozása a regionális mellékletekre vonatkozóan.

Hétfőn tehát teljes gőzzel nekikezdünk, az olvasókat pedig arra kérjük, hogy tartsanak ki a Magyar Szó mellett.

Ezúton szeretném megköszönni mindazoknak, akik gratuláltak a kinevezéshez, és azoknak a rosszakaróimnak is, akik lejárató kampányukkal igyekeznek népszerűsíteni elképzeléseimet.

4 komment

Címkék: magyar szó

A bejegyzés trackback címe:

https://pressburger.blog.hu/api/trackback/id/tr941296915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bálint Csaba · http://srbija.blog.hu/ 2009.08.11. 14:55:12

Szervusz Csaba! Gratulálok. Egy interjút kérnék tőled a serbia insajdnak és a delmagyar.hu-nak.

üdv: bcs

Karakashikara 2009.08.27. 19:58:58

És? 20 nap után esetleg egy új blog a benyomásokról?

mg44 2009.09.21. 08:34:36

Azóta is olvasom a Szót. A csütörtökit és a hétvégit. Puszta megszokásból, mert sok-sok évig ez így volt, reflexeket követek. Nem azért, mert megéri olvasni. Nem tudom, megérem-e, hogy nem csak nevében, hanem vakóságában is Magyar Szót olvasok. Mert amióta megvan e orgánum, nem nemzeti lap, hanem ennek-annak benyaló (mondjuk autonomista délibábkergető, a legtömegesebb és legbefolyásásosabb VM párt orgánuma, a kritikusi hangvétel hiányának lapja, stb.), csak magyar nyelven író. Megvárom, míg szellemiségében is az lesz.
Ha belegondolok, erre várhatok az idők végzetéig. Nem tudom a kinevezése körüli háttérjátékok mozgatóit. De: a MaSzó főszerkesztöje csak a VMlegtömegesebbéslegbefolyásosabb pártjának és a (nem magyar érdekeket szem előtt tartó) mindenkori eddig regnáló szerb politikum érdekeinek megfelelő ember lehet. Hogy ez a kettő egybecseng? Érdemese e vonulaton végiggondolkodni...

mg44 2009.11.01. 19:52:25

jaés.ide írni nem érdemes.