Pannonanizáló Balkánaán

Délről hegy, Keletről folyó, Északról betonút, Nyugatról temető.
Lejönni, átkelni, továbblépni, megállapodni.

Médiapartner

autonomia_autonomija_info.jpg

A bloggerről

PRESSBURGER CSABA (1976) újságíró, publicista, kritikus.
A szerző riportjai, interjúi, kritikái és publicisztikai írásai a PRESSBURGER.ORG honlapon olvashatóak.

Facebook-oldal

Utolsó kommentek

  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Soros gazda aktív Szerbiában. (2021.12.04. 07:17) Tüntetések ideje
  • Sadist: "Holott ugye az volna a cél, hogy a családi terhek viselése egyenlő arányban oszoljon meg, márpedi... (2021.10.05. 18:28) Igazságot a férfiaknak!
  • Billy Hill: Mondjuk a mukák/terhek megosztásánál arra is kellene figyelni, hogy a legendákkal és hiedelmekkel ... (2021.10.05. 17:02) Igazságot a férfiaknak!
  • MEDVE1978: Lehet ebben rosszat látni, szerintem itt Orbán egy általános konzervatív anya- és családképet vázo... (2021.10.05. 09:39) Igazságot a férfiaknak!
  • lobaszopiatej: @evilwolf: "de olyat hogy legyenek mondjuk kukások vagy csatornamunkások, esetleg villanyszerelõk... (2021.10.04. 13:29) Igazságot a férfiaknak!
  • Utolsó 20

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

  • ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Soros gazda aktív Szerbiában. (2021.12.04. 07:17) Tüntetések ideje
  • Sadist: "Holott ugye az volna a cél, hogy a családi terhek viselése egyenlő arányban oszoljon meg, márpedi... (2021.10.05. 18:28) Igazságot a férfiaknak!
  • midnight coder: Ez a francia csaj száma pedig picit olyasmi mint ami idehaza a 70-es évek elején ment. Csak a hang... (2021.05.31. 13:58) Miért nézem az Eurovíziót?
  • Dont forget to bring a towel: azóta jó az index amióta eltakarodott belőle a telexes banda (2021.05.03. 16:01) Tisztelet a bátraknak!
  • David Bowman: Bizonyos szint fölött úgy tesznek, mintha minden rendbe lenne Afrika Európába költöztetésével. (2019.03.06. 16:40) Egy bizonyos szint fölött nem migráncsozunk

TV-ügy

2008.10.08. 15:08 pressburger

Az Újvidéki Tévé magyar szerkesztőségében zajló eseményekről egy hét múlva fogok véleményt írni. Addig azért nem, mert riportot készítek a válsághelyzetről (amely sokkal mélyebb gyökerű és sokrétűbb, mint azt a médiában megjelenő hírek alapján föltételezni lehetne). Miután jövő csütörtökön a Családi Körben megjelenik a riport, elmondom a véleményem is.

7 komment

Címkék: újvidéki televízió vajdasági rádió és televízió vrt rtv

A bejegyzés trackback címe:

https://pressburger.blog.hu/api/trackback/id/tr59703468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tecciktudni 2008.10.09. 15:42:40

Remélem, a Családi Körben megjelentethető az is, amit a MNT napilapja elhallgat és megmásít... Várjuk ki...

tecciktudni 2008.10.10. 15:48:36

Jé, most látom, hogy az Ágoston védelmébe vette a Józsa kádereit. Na de az se kutya, hogy a Bandi szerint maga a Tadic váltotta le a Bodzsoni bábját... Azért azt nem gondoltam volna, hogy az Égoston a Józsa pártjára áll.

Mara 2008.11.12. 10:28:58

Végre valaki, aki elindult a tényfeltáró újságírás felé. Tecciktudni miért gondolja, hogy csak a politikai köpködéssel lehet rámutatni a problémákra. Természetesen, mindenki tisztában van már itt vele, hogy a hatalmi viszonyok mindent befolyásolnak és irányítanak. DE végre született arról írás, hogy milyen minőségben létezik nálunk televíziózás és hogy ezeket, például a belső viszonyok is befolyásolják. Figyelni kellene arra is, hogy nem szólunk semmit a CENZÚRÁRA. Nem szólunk semmit a felháborító elbeszélésékere! Igenis nagyon fontos, hogy valódi televíziózás felé induljanak el a televíziók. Azért arra kíváncsi leszek, hogy - habár az ebes megdicsérte az itteni közszolgálatisokat - mit szólna egy BBC-ből érkező szakember, amikor itt képzésbe kezdene. Mert ez is fontos! miért nem beszélünk többet a szakmaiatlanságról! Nem lehet mindig a technikai háttérre mutogatni, hiszen kőkori stílusban nyomják, főleg a kisebbségi szerkesztőségek. Szörnyű dolognak tartom, azt, hogy emberekkel úgy bánjanak mint a Vajdasági Tévében! indokolatlanul eltávolítják őket és milyen módon. Persze nálunk hozzászokhattak már a diktatúrához. Ám!!! az valóban igaz, hogy nincsenek negyven perces hírműsorok (az a CNN, BBC sajátja!), viszont miért ne lehetne régiókkal foglalkozó magazin, vagy híradó... és még sorolhatnánk. csak egyszer, észrevehetnénk már a fontos dolgokat is, ahelyett hogy egymás torkát harapjuk át. vagy többször.

Szabadkai 2008.11.13. 09:05:00

Kedves Mara!
Hallottam egyet s mást arról a CENZURÁRÓL, amit éppen a Bodzsoni rendelt el naaaagyon sok alkalommal, a Simon meg hűségesen végrehajtotta. Az a baj, hogy a tévében dolgozók NEM MERNEK erről beszélni nyilvánosan, mert naaagyon sok alkalommal naaaagyon durván megfenyegették őket. Újvidék azonban nincs olyan messze, hogy Észak-Bácskáig ne jutnának el a hírek.
Ami pedig a regionális híradókat illeti, lehetne azt is, de nem 20 emberrel, nem gyenge technikai lehetőségekkel és főleg - nem állandó munkaviszonyban levő tudósítók nélkül és helyi technikai lehetőségek nélkül. Szabadkán például van tudósító, de CSAK egy. Máshol nincs. Álmodozni ugyan lehet és szép is, de "rohammunkával", a munkatársak (igaz, ez esetben inkább az "alárendeltek" kifejezés a megfelelőbb) gyalázásával televíziózni nem lehet. Ezt is "tartsd szörnyű dolognak"... Különösen nem lehet egy olyan személy diktatúrája alatt, akit éppen a jelleme és hozzá nem értése miatt ebrudaltak ki az előző tévés munkahelyéről.
Nem "egymás torkát harapjuk el", hanem a MNT átveszi az Újvidéki RTV magyar részlegeit, ahogyan azt már megtette a Magyar Szóval. Lehet, hogy ez neked tetszik, de akkor mondd is ki. Közmédiát politikai testület nem irányíthat, ugyebár. Mert akkor az már nem közmédia. "Tecciktudni" tényleg köpköd, de legalább nem huny szemet a nyilvánvaló politikai háttér felett. Ne felejtsd el, hogy a VRTV minden jelenlegi vezetője politikai alapon van ott (más-más politikai hátérrel ugyan). Kezdve a vezérigazgatónőtől, a helyetteseit és segédjeit is ideértve, a magyarokat is.
A "szeressük egymást, magyarok" siránkozással nem érsz el semmit. Az csak ködösítés.

Mara 2008.11.13. 12:51:39

Nem siránkoztam, szerintem. De már megint itt tartunk, vagyis ugyanott. Rengeteget lehetne beszélni a közszolgálatiságról, és arról, hogy az hogyan, milyen feltételekkel kellene, hogy megvalósuljon. DE én arra próbáltam kitérni, mint például szakmaiság és annak óhaja, hogy valamit jól csináljunk. Persze. millió eszmei és ETIKAI indokot felsorolhatsz, hogy ez miért nem valósul meg és politizálhatsz, hiszen ha médiáról beszélsz, mindenképpen a politikánál kötsz ki. ámdeám, csak megjegyzést próbáltam tenni, a szakmaiság magas hiányára, amely hibánk nekünk is megvan, amikor egyértelműen elítélünk valamit, és képtelenek vagyunk árnyalatokat felfogni, esetleg NEM AZONNAL TÁMADNI, hanem körbe járni egy témát. Például ez is szakmaiság, ez is a tényfeltáráshoz tartozik. és bátorkodtam a szakmáról beszélni. Egy ósdi VHS kamerával is lehet nagyon rossz és nagyon jó anyagot készíteni. (most nehogy azt mond, hogy kamera nélkül meg nem lehet) ne érts félre, mert nagyon sok mindenben egyetértek veled. Ám, valljuk be, a vajdasági tévé műsora nem egy éve nem kielégítő minőségileg, hanem régóta. és most nem arra gondolok, hogy a híradóban egy bejátszásra fél perceket várunk néma csendben, hanem az anyagok hibáiról, hosszáról, hírértékéről, műfaji problémáiról, ami a nem-hozzáértő nézőt is zavarja. és sorolhatnám. Mostmár szétfolytam. én biztosan szeretnék erről a témáról még többet olvasni, igazán jó lenne, ha Pressburger Csabának lenne lehetősége és kapacitása továbbra is beleásni magát. Vagy készülhetne egy élő vitaműsor a tévében, de nem? : )

Szabadkai 2008.11.21. 09:40:21

Igen, de jobb minőséget ne várj el politikai alapon odarakott kis diktátorok irányításától.
A közszolgálatiságról meg lehet, hogy "rengeteget lehetne beszélni", de talán nem vitatod el azt, hogy a közszolgálatiság alapvető jellemzője a politikai és gazdasági hatalmi gócoktól való távollét?

egervölgyi 2009.01.11. 17:21:18

Azonban még így sem derül ki semmilyen igazság. mindenki hazudik, és ezt így is gondolom, ahogyan leírtam. Senki sem meri megírni az igazat. Ha igen, akkor annak az embernek, mint publicistának vége. A média nem azt fogja alkalmazni aki tud, hanem aki vagy rokon vagy besúgó. Ez tapasztalat. Aki igazán akarja, annak nagyon nehéz dolga van. lehetetlenség bekerülni egy-egy laphoz, rádióhoz, vagy ha igen éhbérért dolgoztatnak, meg megpróbálnak kitúrni. elég régóta csinálom, és lassan kezd elegem lenni belőle. Ami aggasztó, hogy olyanok ragadnak tollat, akiknek semmi köze az íráshoz, maximum barátnője vagy barátja egy a lapnál dolgozó embernek, netán felesége. Azonban, hogy mit tud, az másodlagos. annyira elegem van abból,hogy a sajtó hasábjain olyan emberek írásait olvasom, akiknek a származását ismerem, és tudom, hogy három értelmes betűt sem tudnak leírni. Elegem van az ál-elit irodalomból. Megerőltető az olvasatuk. én mondom, hallani őket még szörnyűbb!
süti beállítások módosítása